Keltisch Festival Lorient

Keltisch Festival Lorient

FESTIVAL INTERCELTIQUE LORIENT 2024, editie 53 

 

Van 12 tot en met 18 augustus 2024

Elk jaar vindt in Lorient het festival Interceltic plaats waarbij een keltische natie wordt gekozen die dat jaar in het middelpunt van de belangstelling staat. In 2024 is er voor gekozen om niet een land maar de Keltische jeugd centraal te stellen. Het festival duurt dit jaar korter, 6 dagen in plaats van 10. Een fantastisch groot festival met zang, dans, cultuur, gastronomie etc. Het festival wordt jaarlijks bezocht door meer dan 800.000 belangstellenden. Voor concerten zijn vaak nog tot een week van tevoren kaarten te koop op een verkooppunt in Quimperlé, zo'n 10 kilometer van Kerjean. Wij wijzen graag de weg. Wist u dt er ook een app van het festival beschikbaar is? Handig voor het bekijken van het uitgebreide programma.

Het festival bestaat sinds 1971 en draait momenteel op meer dan 1000 vrijwilligers. Het doel is niet alleen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Bretonse muziek en cultuur maar ook om zich open te stellen voor andere gebieden met Keltische wortels zoals de Britse eilanden en het noorden van Spanje. Het festival is uitgegroeid tot centrum van de Keltische cultuur. Elk jaar trekken 4500 artiesten naar de Bretonse haven van de stad Lorient. Zij komen uit Schotland, Ierland, Wales, het Isle of Man, Cornwall, Asturia, Galicia en natuurlijk Bretagne. Maar ook uit Canada, Australië, Argentinië, Cuba en Mexico.

Het is dan 10 dagen en nachten feest, Tijdens het feest is er een dagelijkse boekenkade (qaie du livre), een Interkeltische markt, de Keltische landenkade, oude Bretonse spelletjes, optochten in traditionele kledij en heel, héél veel Keltische muziek.

 

ZEKER NIET TE MISSEN BIJ EEN BEZOEK AAN BRETAGNE!

 

 

poster interceltique 2023png

 

Afbeeldingsresultaat voor affiche festival interceltique 2019

 

 Afbeeldingsresultaat voor FESTIVAL INTERCELTIQUE 2017 AFFICHE

 

Afbeeldingsresultaat voor AFFICHE FESTIVAL INTERCELTIQUE 2013

 

Image liée à la cérémonie