Concarneau

Concarneau

VESTINGSTAD CONCARNEAU, VILLE CLOSE, MARKT, HALLEN

 

Concarneau is de op twee na de grootste vissershaven van Frankrijk. In de baai ligt de 'Ville Close', een ommuurde vesting (15e - 17e eeuw) met smalle straatjes, veel winkeltjes, leuke eetgelegenheden en als belangrijkste bezienswaardigheid het visserijmuseum. Kijk, als u door de straatjes slentert, vooral ook naar boven en ontdek de mooie gevels. Boven op de vestingmuren, die je helemaal kunt rondlopen, kan je genieten van mooie panorama's. In de zomer zijn er bijna elke dag (gratis) optredens van Bretonse muzikanten.

Op vrijdagochtend is er een grote markt op het plein voor de 'Ville Close'. Een doorloopje naar de daarnaast gelegen Hallen maakt het uitje voor de liefhebbers van Bretonse specialiteiten compleet.

Vanaf Concarneau gaan er excursies per boot naar de prachtige eilandengroep 'Les îles de Glénan' wat bestaat uit 9 eilandjes. Ook andere tochten, bijvoorbeeld langs de kust, vertrekken van daar uit.

 

Chateau de Keriolet

Dit kleine chateau is door zijn rumoerige en rijke geschiedenis echt een bezoek waard. Toegegeven, de rondleiding door vrijwilligers is in het Frans maar tijdens de bezichtiging kunt u meelezen met een Nederlandse handleiding. De opbrengst van de entrée komt ten goede aan de renovatie van dit stukje erfgoed.

 

 

LE FESTIVAL DES FILETS BLEUS 14 - 18 AUGUSTUS 2019

 FILETS BLEUS 2018 FESTIVAL BRETAGNE

 

Jaarlijks vindt er in augustus een groot festival in Concarneau plaats: Le festival des filets bleus (het festival van de blauwe netten)

Dit spektakel bestaat al sinds 1905 en is uitgegroeid tot één van de grootste traditionele feesten van Bretagne. Het is moeilijk voor te stellen dat dit feest al meer dan honderd jaar oud is! Indertijd werden de kades van Concarneau elke zomer bedekt door de blauwe netten die gebruikt werden voor de sardinesvisserij. In 1905 besluit heel Concarneau elkaar te helpen in een viscrisis door het feest van de Filets bleus te organiseren. 

Er komen jaarlijks duizenden bezoekers op dit festival af. U kunt de huldiging van de Koningin aan het begin van het feest bijwonen, gehouden onder de jongedames uit Concarneau. Men kan de traditionele kostuums en kanten kappen bewonderen, genieten van Keltische dansen en muziek, luisteren naar optredens van de beste Bretonse zangers, proeven van Bretonse specialiteiten. Ook jonge Bretonners krijgen een podium in Concarneau, het bewijs dat de Bretonse cultuur leeft en zich nog steeds ontwikkelt. Een week om heerlijk te slenteren en te genieten in Concarneau. De meeste optredens zijn overigens gratis.

 

 

 

 reines des filets bleus concarneau  

 

Op de laatste dag van het festival is er een groot defilé met meer dan 1500 deelnemers. De Ketlische kringen lopen in klederdracht, dansen en maken muziek . Als u dit wilt meemaken, dan is het raadzaam hiervoor van tevoren kaarten te kopen. In de voorverkoop € 6, op de dag zelf betaalt u € 8. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

 http://www.festivaldesfiletsbleus.fr/images/page1_img13.jpg