Interieur

Interieur

 

Zoals een Franse boerderij hoort te zijn, stond het natuurlijk vol met oude machines, gereedschap, ijzer, olieblikken, hout, hout en nog eens hout. 2 dagen duurde het leeghalen van deze ruimte. Dankzij onze minipel (kraan) ging het verslepen van grote machines en ijzer vrij snel. De vloer bestond uit zand en was uitgesleten door water omdat er geen deuren voor het gebouw. zaten. Na het leeghalen zijn we begonnen met het voegen van alle muren.

Kerjean is vroeger gevoegd met klei en het is dus nodig alle muren te verstevigen.

Ondertussen electriciteit aangelegd en een betonvloer gestort.  Onze aardige Franse buurman heeft een grote tractor met kipper en was bereid om zand en steentjes voor ons op te halen.

We hebben beton laten komen aangezien dit niet duur is in vergelijking met Nederland en veel minder tijdrovend. We hebben het geluk dichtbij een carierre te zitten waar we o.a terecht kunnen voor beton en zand. De muren zijn na het voegen gespoten met cement zodat het verfwerk goed blijft zitten. De deuren zijn zelf gemaakt, dit is veel goedkoper als kant en klare deuren en als laatste een afwerkvloer en een trap geplaatst.

 

Klik op de foto's voor een uitvergroting.