Bannalec

Bannalec

BANNALEC

Bannalec ligt op 5 minuten rijden van Kerjean. Er zijn veel winkels, waaronder een grote supermarkt direct na de spoorwegovergang die de hele dag open is, bakkers, een slager, banken en een postkantoor.

Festival des Genêts d'Or

Het tweede weekend van augustus wordt er traditiegetrouw la fête des anciens métiers gehouden. Het is een feest waar oude ambachten aan het publiek getoond worden zoals klompen maken, boter karnen, er wordt touw geslagen, demonstratie van oude gereedschappen en landbouwwerktuigen. Dit feest wordt omlijst met Bretonse muziek en dans.

 Afbeeldingsresultaat voor fete des vieux metiers bannalec Dorsen met de vlegel

 Afbeeldingsresultaat voor fete des vieux metiers bannalec  Landbouwmachines op stoom

 

Afbeeldingsresultaat voor fete des vieux metiers bannalec Meisjes in Bretons kostuum

 Afbeeldingsresultaat voor fete des vieux metiers bannalec Bretonse muziek en dans op het dorpsplein

 

Er is een fest Noz, een avondfeest, waar men tegen een klein bedrag kan eten, drinken, muziek luisteren en dansen. Het is een feest van en voor de bewoners van Bannalec, geen gearrangeerd toeristenfeest dus, maar iedereen is welkom. Je wordt hartelijk ontvangen en meegenomen in het feestgedruis.

 

In het centrum van Bannalec staat de Notre-Dame du Folgoët. Deze kerk is geheel gerenoveerd en zeker een bezoek waard.

300PX-~1_640x480.jpg

 

Naast alle informatie die wij u zelf kunnen geven, is er ook bij het Office du Tourisme (VVV-kantoor) van Bannalec informatie verkrijgbaar over de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving.

 office du tourisme_618x480.jpg