Route des Peintres in Cornouaille (1850-1950)

Route des Peintres in Cornouaille (1850-1950)

M4100014.JPG

Treed in de voetsporen van Gauguin, Marquet, Renoir,  Redon of van andere minder bekende schilders zoals Cheffer en Lemordant... en ontdek de plekjes en die hen inspireerden.

 

7 routes die u leiden langs musea, landschappen, architectonisch en religieus erfgoed, steden en haventjes :

  • Quimper, Vallée de L'Odet : Quimper stad en de kades van de Odet, de kapel van Ty Mam Doué, de kruisweg van Quilinen et de landschappen van Stangala.
  • De baai van Douarnenez en Cap Sizun : Locronan, Douarnenez, pointe du Van, pointe du Raz, Audierne, Pont-Croix.
  • Pays Bigouden : Plozévet, Saint-Guénolé, Penmarc'h, Le Guilvinec, Lesconil, Loctudy, Pont-L'Abbé, Combrit, Sainte-Marine.
  • Bénodet, Baie de la Forêt, Concarneau : Bénodet, Fouesnant, La Forêt-Fouesnant, Concarneau, Trégunc.
  • Pont-Aven - Le Pouldu : Quimperlé, Querrien, Scaër, Bannalec, Le Pouldu, Doëlan, Moëlan-sur-mer, Merrien, Brigneau, Riec-sur-Bélon, Rosbras, Pont-Aven, Névez.
  • Crozon - Camaret : Saint-Anne-La-Palud, Crozon, Morgat, Camaret, Le Cap de la Chèvre, Roscanvel, Le Fret.
  • Châteauneuf-du-Faou : bezoek ook de valleien van de Ellé en Scorff, Trévarez, Châteauneuf-du-Faou, de vallei van de Aulne...

 

VRAAG NAAR DE ROUTEBESCHRIJVINGEN BIJ HET OFFICE DU TOURISME

 

De School van Pont Aven

In 1886 vertrekt Gauguin uit Parijs, waar hij zich verstikt voelde, op zoek naar rust, natuur en oprechtheid. Bretagne leek hem de ideale omgeving om nieuwe inspiratie op te doen. Deze landstreek bood hem een rijke culturele omgeving, de prachtige landschappen, de verrassende lichtinvallen, de taal, de traditionele costuums, de katholieke sfeer met een vleugje bijgeloof.

Al snel wordt het kleine stadje Pont-Aven in Finistere ook bevolkt door Amerikaanse schilders, het middelpunt van de Franse schilderkunst in die periode. Gauguin verzamelt een groep jonge kunstenaars om zich heen : Paul Sérusier, Maurice Denis, Émile Bernard, de Nederlander Meyer de Haan… Veel van deze kunstenaars zijn op zoek naar inspiratie, een nieuwe impuls, een nieuw concept, grote vlakken met levendige kleuren, minder gedetailleerd, simpele belijning; de stijl van Pont-Aven maakt naam.

Andere artiesten verblijven elders in Bretagne zoals Charles Filiger, Emile Jourdan, Armand Seguin en Paul Sérusier.

In le Pouldu waar Gauguin en Meyer de Haan gewoond hebben, is een klein museum gevestigd.