Foret de Paimpont

Foret de Paimpont

bos paimpont.jpgHet bos van Paimpont herbergt vele bezienswaardigheden zoals het meer van Lancelot en de bron van de eeuwigdurende jeugd. Ook kan men hier alles te weten kan komen over de legendes van koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel en de tovenaar Merlijn.

In het Forêt de Paimpont bevinden zich ook de resten van de verblijfplaats van de fee Viviane op wie de tovenaar Merlijn zo verliefd was dat hij al zijn toverkunsten aan haar verklapte. Deze fee werd zijn ondergang. Tegenwoordig heeft Merlijn zich teruggetrokken in een groot brok steen dat het graf van Merlijn genoemd wordt. Wie verwacht dat deze tombe de Merlin er verlaten bij ligt, komt bedrogen uit. Er liggen geregeld bloemen bij de steen. Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die zich met deze mysterieuze raadgever van koning Arthur verbonden voelen.

 

Dichtbij Brocéliande bevindt zich ook een kerkje dat aan de graallegende gewijd is. Verschillende ridders van de Ronde Tafel zijn in Bretagne naar de graal op zoek geweest. In deze graal zou Jozef van Arimathea het bloed van de stervende Christus hebben opgevangen. Hij nam deze graal mee naar Bretagne of naar Zuid-Engeland. In een van die streken heeft hij hem zo goed verborgen dat nog niemand hem heeft gevonden.

 

In het nabijgelegen kasteel van Comper is een ‘Centre Arthur’ gevestigd dat rondleidingen door het woud aanbiedt, inclusief een bezoek aan de onheilspellende "Valley of No return" en "Valley of the Faithless Lovers".  

Vlakbij het bos de Paimpont is een hele oude eikenboom te vinden. De Chêne à Guillotin.

Afstand 140 km van Kerjean