Quimper

Quimper

Quimper ligt op 30 km van Kerjean en een stad die een bezoek zeker waard is. U kunt uw auto kwijt langs de rivier de Odet of in een van de parkeergarages. In het centrum staan mooie vakwerkhuizen en is het gezellig winkelen. In de zomer zijn er leuke terrasjes op de pleintjes in de stad. De gotische kathedraal Saint-Corentin is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw. Je kunt de 76 meter hoge torens al van veraf zien. Als je meer wilt weten over Bretonse kunst en cultuur: naast de kathedraal is het Musée d’Art Breton (Brentons museum) gevestigd in het voormalig Bisschoppelijk paleis.

Verder kunt u er het musée des Beaux Arts (museum van de schone kunsten) bezoeken. Daar hangen schilderijen van Franse en buitenlandse meesters van de 16e tot de 20e eeuw. Vaak worden er, naast de bestaande collectie, interessante exposities georganiseerd.

 

FESTIVAL CORNOUAILLE QUIMPER 23 - 28 JULI 2019 EDITIE 96

 

Sinds 1923 is het eind juli een week lang feest in Quimper. De bagadous (muziekgezelschappen die Bretonse muziek spelen) spelen her en der in de stad. Er zijn traditionele dansgroepen in authentieke Bretonse kostuums te bewonderen. De dansen zien er op het eerste gezicht eenvoudig uit maar schijn bedriegt. Ook worden er concerten gegeven door internationaal gerenommeerde muzikanten. Er zijn markten, een boekenkade (quai des bouquinistes), demonstraties van oude beroepen. Op zondag is er ter afsluiting van het festival een grote optocht, de zogenaamde Triomph des Sonneurs met veel muziek en dans in klederdracht.

Het woord Cornouaille zult u in de buurt van Kerjean overigens vaker tegenkomen. Dit was vroeger de naam van de zuidelijke helft van Finistère.