Maritiem Festival Brest

Maritiem Festival Brest

GEEN maritiem festival in 2019

 

Brest 2020:   FÊTE MARITIME INTERNATIONALE DE BREST

                      van 10 tot 16 juli 2020

                   

 

In 2020 pakt de havenstad Brest in Bretagne weer uit met een groots maritiem feest. Sinds 1992 staat de stad elke vier jaar in de maand juli een week op zijn kop met de ontvangst van schepen vanuit de hele wereld.

 

In 2012 vierde het festival zijn 20e verjaardag en draagt vanaf die tijd de naam “Les Tonnèrres (de tonijnvissers) de Brest. 

 

Schepen, zeelui en bezoekers


Meer dan 2000 vaartuigen bestormen in 2016 weer de haven van Brest. De zeven kilometer lange kade van de haven ziet er een week lang heel anders uit dan de bewoners gewend zijn. Zeilschepen, marineschepen, historische schepen en vissersboten vanuit meer dan 30 landen van over de hele wereld zetten samen met hun 15.000 bemanningsleden koers naar deze marinestad in Bretagne. Een prachtig spektakel zowel op het land als op het water!

 

Dit jaar is er een bijzonder evenement: de ontvangst van het fregat l'Hermoine, een historische replica van het schip van admiraal de La Fayette!

 

 

Het zijn niet alleen de schepen waar de 650.000 bezoekers op af komen, ook de activiteiten er omheen trekt veel publiek. Er zijn tientallen podia in de stad te vinden waar meer dan 2000 muzikanten en artiesten hun act opvoeren. Natuurlijk wordt er, volgens goed Frans gebruik, ruim aandacht besteed aan de inwendige mens en ter afsluiting van dit festival is er een prachtig vuurwerk.

 

La loi Sapin permettant à la France de préserver « les États étrangers de...

 

Brest ligt op een uur rijden van Kerjean en dit festival is dus prima te bezoeken voor een dag of meer.

 

 

MARITIEM FESTIVAL DOUARNENEZ 15- 19 juli 2020

  

Het Maritiem festival in Douarnenez is kleiner van opzet maar ook hier kunt u prachtige schepen in de haven bewonderen er is muziek en dans en volgens goed gebruik kunt u genieten van Bretonse specialiteiten. Wie van schepen en vertier houdt mist dit Festival niet.