Vannes Historische Feesten

Vannes Historische Feesten

Vannes 

Vannes, de hoofdstad van Morbihan (56), herbergt binnen de stadsmuren zo'n 272 bouwwerken die geklassificeerd zijn als Historisch monument en heeft een rijke geschiedenis. Vannes is in terrasvorm gebouwd aan de voet van de Golf van Morbihan. Het dagelijks leven in deze oude Middeleeuwse stad heeft zich eeuwenlang afgespeeld rondom de Kathedraal van Saint-Pierre. Men voelde zich er veilig door de stevige muren die deze stad omsloten. Een leuke dagtocht, ronddwalen in de steegjes, winkeltjes kijken, koffie drinken, lekker lunchen. Niet te groot dus ook goed te doen met kinderen.

IMG_7086 (Copy).jpg 

 vestingmuren vannes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historische Feesten Vannes 13 - 14 juli 2019 (34e editie)

Elk jaar wordt de historie van deze stad met trots nagespeeld tijdens de Fêtes Historiques. De 'stad van de Vénètes’ kijkt in juli terug op haar geschiedenis en bladert dan door de bladzijden van haar rijke verleden. Een kans om de mannen en vrouwen, die hun stempel hebben gedrukt op deze stad, te eren en om de Historische sfeer te proeven.

Dit jaar is het thema: La belle époque, de periode van 1870 tot 1914, een rustige en welvarende periode waardoor er enorme ruimte ontstond voor de ontplooiing van de  wetenschappen en kunsten (art nouveau).