Douarnenez

Douarnenez

GEEN MARITIEM FESTIVAL IN 2019

MARITIEM FESTIVAL DOUARNENEZ  15 -19 juli 2020.

Afbeeldingsresultaat voor grande affiche festival maritime douarnenez 2020

Douarnenez

 

U kunt hier tijdens dit regelmatig terugkerende festival prachtige schepen in de haven Port Rhu bewonderen. Er is muziek en dans en volgens goed Frans gebruik wordt er natuurlijk ook gedacht besteed aan de inwendige mens. Wie van schepen en vertier houdt mist dit Festival niet.

 

Temps Fête Douarnenez

 

Douarnenez ligt aan de riviermond van de Pouldavid, en is een stad van vissers en de visconserven-industrie.

De vissershaven, vooral de Nouveau Port, is een bezoek waard. Vanaf de pier heeft men een uitstekend uitzicht over de Baie de Douarnenez en de Port du Rosmeur, waar vooral de sardinenvissers binnenvaren en de visafslag plaatsvindt.

In de haven van Port Rhu vindt u het Port-musée, een scheepvaartmuseum waarbij u een aantal boten in de haven kunt bezichtigen maar ook in het museum een overzicht krijgt van de rijke maritieme geschiedenis van Douarnenez en omgeving.

 

Le Port-musée     Le Port-musée

Ten zuiden van de Port du Rosmeur loopt de Sentier des Promarc'h, een mooie wandelroute. In Promarc'h zijn fundamenten gevonden die, naar men zegt, tot de burcht van koning Marc'h van Cornouaille behoord hebben.

De koning was de oom van Tristan één van de hoofdfiguren uit de sage van Tristan en Isolde. Het eiland vóór de monding van de Pouldavid, heet Ile Tristan. Een tweede sage die uit de buurt van Douarnenez afkomstig is, is die van de verdwenen stad Is of Ys. Is of Ys was de hoofdstad van koning Gradlon (Grallon), die omstreeks 500 moet hebben geleefd. De stad was heel rijk en haar bewoners hadden een slecht karakter. Het slechtst was de dochter van de koning; zij was 'schuldig' aan de ondergang van de stad Ys. Misschien is deze sage ontstaan door een grote watersnood die daar heeft plaatsgevonden.