Keltisch Festival Lorient

Keltisch Festival Lorient

FESTIVAL INTERCELTIQUE LORIENT 2018

Van 2 tot en met 11 augustus 2019

Elk jaar vindt in Lorient het festival Interceltic plaats waarbij een keltische natie wordt gekozen die dat jaar in het middelpunt van de belangstelling staat. In 2019 valt deze eer te beurt aan Galicië (Spanje). Een fantastisch groot festival met zang, dans, cultuur, gastronomie etc. Het festival wordt jaarlijks bezocht door meer dan 800.000 belangstellenden. Voor concerten zijn vaak nog tot een week van tevoren kaarten te koop op een verkooppunt in Quimperlé, zo'n 10 kilometer van Kerjean. Wij wijzen graag de weg. Wist u dt er ook een app van het festival beschikbaar is? Handig voor het bekijken van het uitgebreide programma.

Het festival bestaat sinds 1971 en draait momenteel op meer dan 1000 vrijwilligers. Het doel is niet alleen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Bretonse muziek en cultuur maar ook om zich open te stellen voor andere gebieden met Keltische wortels zoals de Britse eilanden en het noorden van Spanje. Het festival is uitgegroeid tot centrum van de Keltische cultuur. Elk jaar trekken 4500 artiesten naar de Bretonse haven van de stad Lorient. Zij komen uit Schotland, Ierland, Wales, het Isle of Man, Cornwall, Asturia, Galicia en natuurlijk Bretagne. Maar ook uit Canada, Australië, Argentinië, Cuba en Mexico.

Het is dan 10 dagen en nachten feest, Tijdens het feest is er een dagelijkse boekenkade (qaie du livre), een Interkeltische markt, de Keltische landenkade, oude Bretonse spelletjes, optochten in traditionele kledij en heel, héél veel Keltische muziek.

 

ZEKER NIET TE MISSEN BIJ EEN BEZOEK AAN BRETAGNE!

Afbeeldingsresultaat voor affiche festival interceltique 2019

Afbeeldingsresultaat voor keltisch festival 2018 affiche

 Afbeeldingsresultaat voor FESTIVAL INTERCELTIQUE 2017 AFFICHE

Bekijk de originele afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor AFFICHE FESTIVAL INTERCELTIQUE 2015

 

Afbeeldingsresultaat voor AFFICHE FESTIVAL INTERCELTIQUE 2013

 

Image liée à la cérémonie

 

lorient.jpg